YILDIZ JÖLESİ

 YILDIZ JÖLESİ (Star Jöle)

Star Jölesi, meteor yağmuru sırasında zeminde biriken iddiaya göre yarı saydam sümüksü bir maddedir .

1641 yılından önce muhtemelen gözlemlenmiştir. 1979 yılında dünya dışı bir varlık olduğu “Prestaller” moleküler bulutlar olarak var olan “Hücresel Organik Maddeyi” oluşturduğu öne sürüldü. Bilim insanları hala ne olduğu hakkında şüphe ediyorlar. Moleküler bulutlar gerçekten vardır ve bilim insanları tarafından kontrol ediliyor. Bununla birlikte, bu moleküler bulutlar genellikle çok dağınıktır. Yüzlerce veya binlerce ışık yılı uzaklıkta bulunduğundan havada binlerce ya da milyonlarca kez fazla yayılır. Önemli boyutta herhangi bir moleküler bulut, Dünya'ya ulaşmadan çok önce yıldız ışığını bloke eden gökbilimciler tarafından gözlemlenir. Ancak uluslar arası mekikler tarafından bile görünememiştir. Sizce bu gökyüzünden gelen bir meteor veya bir gök taşı olabilir mi? 


Birçok göktaşı veya meteor dünyaya gelmeden yok oluyorlar. Nostoc, özellikle tatlı su Siyano bakterileri gizemli bir sümük gibi görünen açık zeminde hızlı bir şekilde koloniler oluşturma potansiyeline sahiptir. Nosnoc yenilebilen proteinli ve C vitamini açısından zengin ve insan tüketimi için Çin, Japonya ve Java gibi yerlerde yetiştirilmektedir

Hatta bu yıldız jölesinin DNA’sını çıkardılar ve bunun bir dişi kurbağanın yumurtalarını korumak için salgıladığı bir maddedir. Ama bu Star Jöle karada bulunmuştur. Kurbağa ile ne bağlantısı olabilir? Kafamızda milyonlarca soru var ve daha ne olduğu tam olarak bulunamamıştır.

                                                                         Hazırlayan: Rüya Nil İŞTEN 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

SADOKO SASAKİ’NİN BİN TURNA KUŞU HİKAYESİ

GELECEĞİNİ BİLİYORDUM

İstanbu’un Beş Genci: Kız Kulesi Efsanesi